Topaz har utmärkta dekorativa egenskaper. Det används ofta för att dekorera smycken eller själva stenen blir det centrala inslaget i dekorationen. Detta är en av de mest önskvärda halvädelstenarna för kvinnor.

Mineralfunktioner

Topas tillhör klassen silikater. Detta är en halvädelsten, ett mineral. Oftast har det nyanser av blått, gult, rosa, brunt och grönt. Ju närmare stenen är på jordens yta, desto mindre pigmenteras är den. Exponering för solens bästa missfärgade mineral. På Mohs-skalan beräknas dess hårdhet vara 8 enheter och en densitet på 3,5 gram per kubikcentimeter. I sin klass är det det svåraste mineralet. Glasglans och ebb med pärlemorla lockar ögonen och ger stenen fantastiska dekorativa egenskaper.

Den första sten som hittades på ön Topazios i Röda havet. Vad fungerade som valet av namnet på mineralet.Det finns också en version som namnet kommer från sanskritordet "Topas", vilket översätts som eld.

Topas i naturen är vanliga. Kristaller kan till och med väga omkring hundra kilo. De största insättningarna är i Burma, Japan, USA, Tyskland, Madagaskar, Zimbabwe, Brasilien, Australien. I Ryssland minas topas i Uralerna och Transbaikalia.

Förfarandet att raffinera en sten av juvelerare består i dess bestrålning och värmebehandling. Detta låter dig ge kristallerna en mer mättad färg. Paradoxalt sett är den raffinerade stenen billigare än råvaran. Detta beror på det faktum att den behandlade kristallen ser ljusare ut och lyser starkare. De dyraste är de råa stenarna av rosa och lila nyanser. Också i priset på blå, gula och bruna stenar med gyllene toner. Klippet används vanligtvis briljant eller smaragd. De största samlarobjekten kommer ut i form av cabochons eller är inte bearbetade alls. Priset på London topaz hänger omkring 1000 rubel per 1 karat. Swiss Blue och Imperial kostar ca 600 rubel per karat, som rosa topas.

Topaz behandling och sten magi

I antiken behandlades sjukdomar i mag-tarmkanalen med topas. Det ansågs också effektivt vid förgiftning och peptiska sår. Om topas dekorerar disken, kan smaklökarna aktiveras och ge äteren ett stort nöje.

Topaz skyddar mot kyla och ökar immuniteten. Med hjälp av mineralen kan du också lugna en person, stoppa en attack av psykos och behandla nervsjukdomar.

De som vill ha ett barn, topas hjälper dem att få. Blått mineral läker sår och kan sluta blöda. För att lindra bronkit eller lunginflammation borde topas bäras runt halsen.

Topas är förknippad med vänliga känslor, försiktighet, andlig renhet och glädje. Stenen kan införa optimism hos en person och driva bort dåliga tankar. Topas är också effektivt för att bekämpa depression.

Det blåa mineralet var en erkänd talisman för seglare. Man trodde att han pacifierar elementet och sparar resenärer från problem på vägen. Golden Topaz är lämplig för dem som är nära upplysning. Även denna skugga lovar lycka och välstånd. Han kan avslöja hemliga samtal. Rosa topas är ansvariga för kärleksupplevelser. De ökar känslor och tillåter inte passionen att blekna. Någon av topas skärper intuitionen fram till framsynsgåvan. Med hjälp av en sten kan du locka människor från din miljö och ledare.

Vem behöver topas och ett förhållande med tecken på zodiak

Topas kommer mest att gynna dem som måste kommunicera mycket med människor. Dessa är diplomater, psykologer, chefer för olika sfärer, lärare. Mineraler hjälper affärsmän att sortera ut partners och upptäcka bedrägeri. Det är bäst att bära topas i form av ringar av guld eller hängen. Ringen ska dekorera pekfingret.

Om vi ​​pratar om tecken på zodiaken, kommer Gemini mest nytta att ge färglösa eller gula stenar. Kvinnor på detta tecken kan välja blåa stenar. De kommer att göra deras ägare mjukare, sluta ilska och andra manifestationer av negativa känslor.För cancer är det bättre att välja en dekoration med blå eller gröna topasar. Dessa stenar kommer att lära sina ägare hur man planerar och tänker på sina handlingar. Vattuman lämplig rosa mineral. Kvinnor-Vattumannen sten kommer att ge harmoni i familjen eller snart älska förhållandet. Det är bättre att bära rosa topas runt halsen. Röda och rosa topaz kostymlejon. De kommer att avslöja all sin sensualitet. Och blå topas hjälper Leo att hitta ett gemensamt språk med släktingar och underordnade.

Väduren på energi måste imponera på lila och gyllene topas. Detta kommer att ge visdom och försiktighet. Jungfruar är lämpliga lila och gula topas, vilket kommer att ge känslomässigt balans och kommer inte att bero på andras stämning.

För Stenbockar, rekommenderas att rekommendera genomskinliga och gröna stenar. Mineraler kan vara en pålitlig talisman för de som är födda på den 8: e och 16: e måndagen.Fisken kommer att vara mindre känslig för psyko-emotionella stimuli. Detta kommer att hjälpa dem blå topas. Människor av detta tecken kommer att känna sig lugna och fridfulla och kommer att vara utrustade med hälsa och livslängd.

Skytten rekommenderas att bära en topas runt halsen i form av ett halsband. Det är bättre att välja blå stenar. I det här fallet kommer personen inte att slösa sin energi på mindre bagage och kommer att kunna koncentrera sig på att uppnå riktigt viktiga mål. Taurus topas lämplig som en talisman. Han kommer att skydda mot onda människor och det onda ögat.

Vågar födda i oktober bör välja blå topas. Han kommer att bygga en sann vänskap och kärlek. Stenen ger ägaren energi och låter honom bli mer självständig och framgångsrik i sitt sociala liv.

Scorpions topas kommer att tillåta att observera emotionell balans och inte gå till ytterligheter. Det bidrar till att fatta viktiga beslut i svåra situationer. De magiska egenskaperna hos stenen leder Scorpion till försoning med människor och hjälper till att undvika stress. Topas fungerar i detta fall som ett medel för självkontroll.

Vi kan säga att topas är en universell sten som passar alla. Hans kraftfulla positiva energi gynnar alla tecken på zodiaken, män och kvinnor och människor i alla åldrar.

Lämna en reaktion

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här